RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske politikere til kamp mot religiøse krenkelser

Moskva (NTB-Reuters): Russiske parlamentarikere vil skjerpe straffen for religiøse krenkelser og iverksette mottiltak for å demme opp for truslene mot Russlands religion og tradisjoner.

Et flertall av medlemmene i Dumaens underhus vil blant annet at en person som krenker en annens religiøse følelser, straffes med opptil tre års fengsel.

De vedtok tirsdag en erklæring der det heter at drap på åndelige ledere, hærverk på Kirkens eiendom og blasfemiske handlinger utført av uroelementer utgjør en trussel mot Russland.

Avstemningen ble holdt få uker etter at tre medlemmer i punkebandet Pussy Riot ble dømt til to års fengsel for å ha trengt seg inn i en katedral og fremført en protestsang mot den russisk-ortodokse kirken og president Vladimir Putin.

Vedtaket tirsdag kan ytterligere styrke båndene mellom Putin og ledelsen i den russisk-ortodokse kirken.

«Alle disse handlingene tar sikte på å destabilisere de flere hundre år gamle religiøse og moralske grunnvollene i Russland, de diskrediterer tradisjonelle verdier, og tjener i hovedsak til å oppildne til sivil strid og undergrave landets suverenitet», heter det i vedtaket i Dumaen. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere