RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske soldater løsnet skudd på Krim-halvøya

En væpnet mann, trolig en russer, iført en umerket uniform, holder vakt ved en ukrainsk militærbase som nå er under russisk kontroll.
En væpnet mann, trolig en russer, iført en umerket uniform, holder vakt ved en ukrainsk militærbase som nå er under russisk kontroll. Foto: David Mdzinarishvili (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Russiske soldater løsnet skudd da de tok kontroll over en ukrainsk militærbase på Krim-halvøya mandag, opplyser en ukrainsk offiser. Ingen personer ble såret.

Kiev (NTB-Reuters): Den ukrainske offiseren tilhører en egen ubevæpnet avdeling innen den ukrainske marinen, og han forteller til nyhetsbyrået Interfax at russiske styrker på ettermiddagen brøt seg inn i basen, som ligger i Bakhtshisaraij et stykke inn på Krim-halvøya.

Følg utviklingen i Ukraina direkte her:


De russiske soldatene beslagla mobiltelefonene til de ukrainske soldatene og begynte å fjerne alle kjøretøyene i leiren.

Ingen ukrainske soldater ble såret, og basens øverstkommanderende forsøkte mandag ettermiddag å forhandle med russerne om å avslutte aksjonen.

Det er ikke kommet ytterligere informasjon om hendelsen.

Russiske styrker har de siste par ukene tatt kontroll over en rekke ukrainske militærinstallasjoner og baser på Krim-halvøya, men det har fram til nå ikke blitt løsnet skudd, verken mot ukrainske eller russiske soldater. (©NTB)
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere