RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske ulver forsvinner på vei til Sør-Norge

Oslo (NTB): Elleve russiske ulver har i det siste forsøkt å ta seg inn i Sør-Norge. Åtte av dem har forsvunnet i reindriftsområdene.

Tre av ulvene er skutt og drept i skadefelling, og de fem andre har forsvunnet under mystiske omstendigheter, skriver VG.

? Vi kaller området for ulvefilteret. Her har åtte av elleve russiske ulver på vei sørover forsvunnet for oss de siste årene, sier Olle Liberg, som er koordinator for Skandulv.

? I noen tilfeller har vi sterke indikasjoner på ulovlig jakt, i andre har vi sterke mistanker om det samme, sier Liberg.

Forsøk på radiomerking av ulvene har ikke hjulpet. De forsvinner uansett, konstaterer Liberg, som omtaler reindriftsområdene i Finnmark, Norrbotn og Västerbotn som dødens korridor for ulvene.

Terje Bø i Direktoratet for naturforvaltning er heller ikke i tvil om at det foregår ulovlig ulvejakt.

? Det er ingen tvil, sier han til VG.

Norske Reindriftssamers landsforbund avviser derimot at det foregår ulovlig jakt på ulv i området.

? Disse påstandene har vi hørt før. Det er bare tull, vi har ingen befatning med disse ulvene, sier leder Nils Henrik Sara. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere