RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland: - Kan ikke ta Obamas atomutspill på alvor

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-Reuters): Så lenge USA bygger opp sitt rakettskjold, er det umulig å ta president Barack Obamas utspill om atomnedrustning på alvor, framholder Russlands visestatsminister Dmitrij Rogozin.

Obamas utspill om at USA og Russland bør gå sammen om å redusere sine atomvåpenarsenal med en tredel, blir møtt med betydelig skepsis i Moskva. Obama oppfordret Russland til å slutte seg til forslaget i talen han holdt i Berlin onsdag, men rett før talen kom president Vladimir Putin med uttalelser som ble tolket som kritikk av USAs utplassering av rakettskjold og avanserte våpen.

- Konvensjonelle presisjonsvåpen er under utvikling. Stater som har slike våpen, øker sitt offensive potensial kraftig, sa Putin uten å nevne hvilke land han siktet til. Han gjorde heller ingen henvisninger til Obamas tale.

Russiske myndigheter mener dessuten at en eventuell atomnedrustning ikke bare skal gjelde Russland og USA, men også andre atommakter.

- Det er nødvendig å få med seg andre land med atomvåpen på prosessen, sier Jurij Usjakov, Putins politiske rådgiver. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere