RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland: - Snowden må slutte å skade USA

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-DPA-AFP): Varsleren Edward Snowden kan få lov til å bli i Russland dersom han slutter å lekke informasjon som skader USA, heter det i en melding fra Kreml fredag.

- Snowden kan hypotetisk sett få bli i Russland dersom han for det første stanser alle aktiviteter som skader våre amerikanske partnere samt forholdet mellom USA og Russland, og for det andre dersom han ber om dette selv, sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for president Vladimir Putin, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Og Snowden skal selv ha lovet «ikke å skade» USA, ifølge en av aktivistene som møtte ham på Sjeremetjevo-flyplassen ved Moskva fredag.

Snowden fortalte aktivistene at han ønsker å søke midlertidig asyl i Russland siden han ikke har mulighet til å dra noen andre steder, opplyser Tanja Loksjina i Human Rights Watch til nyhetsbyrået Interfax. Men Snowden håper å komme seg til Latin-Amerika til slutt, hvor flere land har tilbudt ham beskyttelse.

Flere andre aktivister bekrefter overfor ulike russiske medier at Snowden har tenkt til å søke asyl i landet. En anonym russisk tjenestemann bekrefter opplysningene overfor Reuters.

Russiske eksperter hadde på forhånd spådd at 30-åringen ville komme til å søke asyl i Russland på nytt. Snowden har ikke vist seg offentlig på nesten tre uker, etter at han 23. juni kom til Moskva via Hongkong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere