*Nettavisen* Nyheter.

Russland: - Vi har snart tre ebola-vaksiner

Det pågående ebolautbruddet i vestafrikanske land har kostet over 4.000 menneskeliv, flesteparten i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Foto: Abbas Dulleh (Ap)

Hevder de har tre ulike vaksiner som skal være klare innen et halvt år.

11.10.14 20:59

Russiske virologer planlegger å lansere vaksiner som kan bekjempe ebola. Det skal skje innen seks måneder, opplyser landets helseminister.

- Vi er i ferd med å utvikle tre vaksiner. Og vi tror de vil være ferdige i løpet av de neste seks månedene, sier helseminister Veronika Skvortsova i et TV-intervju med Rossiya-1 TV lørdag kveld, ifølge RIA Novosti.

- Én av dem er allerede klare for klinisk forsøk, sier Skvortsova.

Én av vaksinene skal være utviklet fra en inaktiv virusstamme, melder nyhetsbyrået AFP.

Videre sier helseministeren at Russland har begynt arbeidet med å utvikle et legemiddel som kan bli brukt i forebygging og behandling av ebola.

Det finnes ingen godkjent vaksine eller medisin mot ebola, men noen ebolapasienter har blitt behandlet med eksperimentelle medikamenter.

Ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) er 8399 personer bekreftet smittet med ebola-viruset. 4033 av dem har dødd av det livsfarlige viruset.

En norsk kvinne er smittet med ebolaviruset, og ligger til behandling på Ullevål sykehus. Lørdag opplyses det at tilstanden til kvinnen er stabil.

Kvinnen ble smittet da hun var på oppdrag for Leger Uten Grenser i Sierra Leone.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.