RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RUSSLAND: President Vladimir Putin har raslet med sablene en stund.
RUSSLAND: President Vladimir Putin har raslet med sablene en stund. Foto: Pool (Scanpix)

Russland advarer Sverige mot å bli medlem av Nato

Sist oppdatert:
- Land som blir medlem av Nato, må være klar over risikoen de utsetter seg for, sier den russiske ambassadøren.

Russland vil komme med militære mottiltak dersom Sverige blir medlem av Nato. Det sier den russiske ambassadøren Victor Tatarinstev til Dagens Nyheter.

- Blir Sverige medlem, vil det komme motsvar. Putin har sagt det vil få konsekvenser, at Russland vil bli nødt til å svare på det militært, og omdirigere tropper og missiler. Land som blir med i Nato må være klar over risikoen de utsetter seg for da.

Opinionen i Sverige har svingt i retning av medlemskap, med 31 prosent som ønsker å være del av organisasjonene, mot 17 prosent i 2012. Men Russland er ikke bekymret for at et medlemskap er nært forestående.

- Jeg tror ikke det blir relevant i den nærmeste fremtid, sier Tatarinstev, og sier landet ikke har noen planer om å angripe Sverige.

LES også: Stoltenberg avviser russisk kritikk

Ambassadøren sier videre at det stadig kjøligere forholdet mellom de to landene, skyldes en svertekampanje i media, der Russland blir beskrevet som en krigshissende trussel mot andre.

- Før sto Sverige for dialog. Jeg lengter etter det gamle, «du gamla du frie» Sverige.

Det siste året har det blitt rapportert om økt russisk militæraktivitet i Østersjøen med jagerfly i svensk luftrom og fremmede ubåter langs svenskekysten. Utenriksminister Carl Bildt har beskrevet hendelsene som de mest alvorlige russiske inntrengninger på et tiår, og Sverige skal nå oppgradere sitt militære forsvar for lettere å oppdage undersjøisk aktivitet i sine farvann.

LES også: Jakter forsvunnet ubåt i Nordsjøen
OG her: Finsk marine søker etter mystisk objekt i sjøen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere