Gå til sidens hovedinnhold

Russland advarte gjentatte ganger mot bombemann

Washington (NTB-Reuters-AFP): Russland tipset gjentatte ganger FBI om Tamerlan Tsarnajev. Det føderale amerikanske politiet avhørte ham, men fant ingen grunn til å holde ham under oppsikt.

Tamerlan ble drept i en skuddveksling med politiet sist torsdag, etter terrorangrepet som kostet tre mennesker livet og skadet 264 nær mållinjen for Boston Marathon 15. april. Lillebroren Dzjokhar, som også er mistenkt for å ha stått bak bombeangrepet, ligger fortsatt hardt skadd på sykehus.

Under en lukket høring i etterretningskomiteen i Senatet tirsdag, kom det fram at Russland gjentatte ganger kontaktet FBI og ba dem holde øye med Tamerlan. Dette reiser nye spørsmål om FBI burde ha vært mer oppmerksom på ham, skrev avisen Boston Globe onsdag.

FBI var ikke kjent med at Tamerlan Tsarnajev besøkte den russiske republikken Dagestan i 2012. Det skyldtes at navnet hans ble feilstavet på passasjerlista til flyselskapet, kom det fram under tirsdagens høring.

Philipp Mudd, tidligere visedirektør i etterretningstjenesten CIAs avdeling for antiterror, sier at selv om myndighetene hadde vært klar over Tamerlans bevegelser, ville det vært vanskelig å overvåke ham. På den tiden hadde Tamerlan ikke brutt noen lov, påpeker Mudd. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem