*Nettavisen* Nyheter.

Russland: Al-Qaida bak angrep i Syria

Moskva (NTB-AFP): Terrornettverket al-Qaida og deres tilhengere står bak de siste bombeangrepene i Syria, heter det fra russisk hold.

- For oss er det klinkende klart at terrorgrupper står bak dette, al-Qaida og grupper som jobber sammen med al-Qaida, sier Russlands viseutenriksminister Gennadij Gatilov.

55 mennesker mistet livet og over 370 ble såret i et tvillingangrep i Damaskus i forrige uke. Angrepet har ført til økt frykt for at ekstremistiske elementer vil utnytte stillstanden i syrisk politikk til å nøre opp under uroen i landet.

Russland har hele tiden motsatt seg Vestens press om å innta en hardere holdning til Syrias regime. Gatilov sa mandag at han tror det er usannsynlig at opprørere og myndighetene vil finne veien til forhandlingsbordet i den nåværende situasjonen.

- Det er vanskelig å si hvordan dette vil gå. I nærmeste framtid synes mulighetene for at de to sidene setter seg ned ved forhandlingsbordet ikke å være til stede, sier han.

Mandag kunngjorde en talsmann for den syriske opposisjonen at den ikke vil delta på et møte i Kairo som Den arabiske liga har tatt initiativ til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.