RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland anklager Libya for å skjule syriske opprørere

New York (NTB-AFP): Russlands FN-ambassadør beskylder libyske myndigheter for å støtte en treningsleir for syriske opprørere som kjemper mot regimet i Damaskus.

Anklagene fra Russlands ambassadør Vitalij Tsjurkin i FNs sikkerhetsråd førte til diplomatisk furore hos Libyas midlertidige statsminister Abdel Rahim al-Kib.

- Vi har fått opplysninger om at det er en spesiell treningsleir for syriske revolusjonære i Libya, som med støtte fra myndighetene sendes til Syria for å angripe den rettmessige regjeringen der, sa Tsjurkin i et møte i Sikkerhetsrådet onsdag.

- Dette er totalt uakseptabelt i henhold til alle rettslige standarder. Denne aktiviteten undergraver stabiliteten i Midtøsten, sa Russlands FN-utsending.

- Vi tror al-Qaida er i Syria. Og nå spør vi - er eksporten av revolusjon i ferd med å bli en eksport av terrorisme? la Tsjurkin til.

I tillegg til å være en skarp kritiker av vestlig militærstøtte til de libyske opprørerne som kjempet mot Muammar Gaddafi, er Russland den nærmeste allierte til Syrias president Bashar al-Assad. Russland og Kina har lagt ned veto mot to FN-resolusjoner mot Syria i FNs sikkerhetsråd. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere