RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland avverget terrorangrep i Moskva

Russiske sikkerhetstjeneste sier de har avverget et terrorangrep på Moskvas kollektive transportsystem.

Ifølge en pressemelding fra FSB har politiet pågrepet en gruppe personer i Moskva og beslaglagt utstyr som skulle brukes til å lage bomber til et angrep på byens travle kollektivtransport.

FSB sier at noen av de pågrepne personene er blitt trent opp av Den islamske staten (IS) i Syria, og at de var kommet tilbake til Russland lenge før Russland trappet opp sitt engasjement i Syria.

Minst tre personer ble pågrepet i en leilighet i en blokk i sentrum av Moskva, der rundt fire kilo hjemmelaget sprengstoff også ble funnet, og over 120 mennesker ble evakuert fra bygningen.

FSB sier at mellom seks og elleve mennesker bodde i leiligheten de sier de hadde identifisert som tilholdssted for personer som hadde tilbrakt tid i IS-leirer i Syria.

Russland har trappet opp sikkerheten etter intervensjon i Syria på grunn av frykt for at militante islamister skal utføre terrorangrep. Ikke minst frykter russerne islamister fra Kaukasus som kommer tilbake fra Midtøsten eller Afghanistan.

President Vladimir Putin har tidligere sagt at minst 2.000 militante fra landene i det tidligere Sovjet har reist til Syria for å slåss. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere