Russland avviser kontakt med Snowden

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser at landet har hatt noe å gjøre med Edward Snowden. Det er fortsatt uklart hvor den spionsiktede amerikaneren befinner seg.

25.06.13 15:37

Også Kina tilbakeviser påstander om at landet tilrettela Snowdens flukt. Amerikanske myndigheter har hevdet at Kina med åpne øyne lot Snowden reise fra Hongkong til Moskva, i stedet for å følge amerikanernes oppfordring om å pågripe ham.

- Det er ikke kjent nøyaktig hvor datamannen som lekket hemmelig informasjon om amerikansk etterretnings overvåkingsprogrammer, nå er. Medier, myndigheter og brukere av sosiale medier verden over forsøker å finne ham, meldte nyhetskanalen CNN tirsdag.

- Russland har ikke hatt noen forbindelse med Snowden, hans forhold til amerikanske justismyndigheter eller hans bevegelser rundt om i verden, sa Sergej Lavrov tirsdag. Han avviste at den tidligere CIA-medarbeideren har passert russiske grenser.

Dette kan bety at Snowden ikke forlot det internasjonale området på Sjeremetjevo-flyplassen ved Moskva, dit han skal ha kommet søndag. Ifølge russiske nyhetsbyråer skal han ha leid seg et soverom i flyplassens transittområde. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.