*Nettavisen* Nyheter.

Russland er klar for å samarbeide med USA for å knuse IS

Russland er ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) klare til å samarbeide med den USA-ledede koalisjonen mot IS. Foto: Pool (Reuters / NTB scanpix)

Putin og Russland er klare til å samarbeide med den USA ledede koalisjonen mot IS. Det melder nyhetsbyrådet AP ifølge dagbladet.no.

27.11.15 06:57

Ifølge AP uttalte Russlands president Vladimir Putin at Russland er klar til å samarbeie med de USA-ledede koalisjonsstyrkene som kjemper mot IS. Uttalelsen kom i etterkant av samtaler Putin hadde med den franske preisdenten Francois Hollande torsdag.

Samtidig skriver CCN at Putin nå mener at framtida til Syrias president Bashar al-Assad, bør avgjøres av syrere selv.

Hittil har Russland bombet Assads fiender og har så langt støttet den syriske presidenten.

- IS en stor trussel mot Russland
- IS er en stor trussel mot Russland Søndag talte USAs president Barack Obama om hvordan USA og deres koalisjonspartnere ikke skal vike i kampen mot terrorgruppa Den islamske stat (IS) eller gruppas sympatisører.

Presidenten brukte samtidig anledningen til å anmode en større grad av koordinering mellom USA og Russland i angrepene mot Syria og IS, en slags håndsrekning til Russland og president Vladimir Putin, skriver dagbladet.no.

Samarbeid mellom Ruassland og Frankrike
Russland og Frankrike vil koordinere angrepene mot ekstremistgruppa IS i Syria. Det sier Frankrikes president François Hollande etter møter i Moskva.

Hollande møtte tirsdag Russlands president Vladimir Putin, og de to hadde en felle pressekonferanse etter møtet der en rekke temaer ble tatt opp. Les mer i saken: Russland og Frankrike er enige: Skal knuse IS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.