RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland fortsetter våpensalg til Syria

Brussel (NTB-Ritzau-AFP): Til tross for krigshandlinger, overgrep og tortur i Syria fortsetter Russland å selge våpen til president Bashar al-Assad.

Han har blant annet lagt inn en bestilling på 50 russiske kampfly som skal leveres i løpet av året. Det går fram av en ny rapport fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI.

- Russland har overhodet ikke vist noen interesse for å stanse eksporten. Det er lagt inn flere ordrer på våpen som produseres i Russland nå, sier forsker Pieter Wezeman, som har deltatt i arbeidet med rapporten.

Mens russerne fortsetter våpensalget til Assad, har Saudi-Arabia og Qatar tatt til orde for at opprørerne i landet må få våpen. Opplysninger fra anonyme kilder tyder på at saudierne allerede har begynt å frakte inn militært utstyr til opprørsgruppen Den frie syriske hær.

Dermed går det en strøm av våpen inn til begge sider i den syriske konflikten, som gradvis ligner mer på en borgerkrig.

Norge støtter ikke våpensalg til opposisjonen i Syria. Men avgjørelsen er ikke enkel, ifølge utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), som har uttalt at det er problematisk å nekte opprørerne militær støtte. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere