RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland gjenopptar gassleveranser til Europa

Sist oppdatert:
Russland gjenopptok natt til tirsdag fulle gassleveranser til Østerrike, Ungarn og andre europeiske land
Østerrikes økonomiminister Martin Bartenstein konstaterte sent mandag kveld at russiske Gazprom hadde holdt sitt løfte om å bringe gassleveransene tilbake på normalt nivå. Gassforsyningene til Østerrike ble tidligere mandag redusert med en tredel.

Også Ungarn kunne mandag kveld melde at gasstrykket på rørledningene fra Russland via Ukraina var tilbake på normalt nivå. Gassleveransene til Ungarn ble redusert med nær 40 prosent etter at den russiske gassgiganten Gazprom søndag stenge gassleveransene til Ukraina, offisielt på grunn av uenighet om prisen.

Også flere andre land registrerte fall i gasstrykket. Russland hevder trykkfallet skyldes at Ukraina ulovlig tapper gass fra rørledningene som går gjennom landet, men har gått med på å sende ekstra gass gjennom rørledningene.

– For å unngå en mulig energikrise, som skyldes at Ukraina ulovlig tapper gass, så har Gazprom besluttet å føre ekstra gassmengder inn i transportsystemet gjennom Ukraina. Vi understreker at denne tilleggsleveransen ikke er ment for ukrainske forbrukere, sa Gazprom i en pressemelding mandag kveld.

Det var mandag kveld ingen tegn til kontakter eller forhandlinger for å løse striden mellom Russland og Ukraina.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere