RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland hevder amerikanske leiesoldater er på plass i Ukraina

BLACKWATER?: Bildet er hentet fra en video av det som kan være amerikanske leiesoldater i Donetsk. Du kan se videoen lenger nede i saken.
BLACKWATER?: Bildet er hentet fra en video av det som kan være amerikanske leiesoldater i Donetsk. Du kan se videoen lenger nede i saken. (Youtube/isis gonzales)
Sist oppdatert:
Russland mener minst 150 amerikanske leiesoldater deltar i Ukraina-konflikten.

NTB/Nettavisen: Tirsdag kveld sendte russiske myndigheter ut en pressemelding der de hevder at amerikanske soldater fra det amerikanske firmaet Greystone LTD er til stede i Ukraina forkledd som ukrainske soldater, melder TV-stasjonen ABC.

Anklagen tilbakevises av både selskapet og amerikanske myndigheter.

Påstandene om amerikanske leiesoldater kommer etter at videoklipp av det som ser ut til å være soldater i amerikansk utstyr ble lagt ut på Youtube. Bildene er tatt i byen Donetsk.

Amerikanske våpen
I følge videoene er det selskapet Blackwater som kan ha sendt sine soldater til Ukraina. Blackwater er et paramilitært selskap som driver «militære operasjoner, politiarbeid, sikkerhet, fredsbevaring og stabiliseringsoperasjoner». 

Det er vanskelig å verifisere om dette er amerikanske leiesoldater. De uidentifiserte mennene er væpnet med russiske AK-våpen og amerikanske M4A1.

Sikret demonstranter
På videoen sikrer de flere demonstranter som er pro-Kiev. Folkene som ser soldatene roper «Blackwater», «leiesoldater», «homser» og «hvem skal dere skyte på?», skriver Daily Mail.

Urolighetene i Donetsk har pågått lenge og administrasjonsbygningen har blitt inntatt flere ganger av demonstranter som er for Russland og andre som er for Ukraina.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere