RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland lover nye lån til Ukraina

Washington (NTB-Reuters): Russland er klar til å utbetale nye lån til Ukraina, opplyser den russiske økonomiministeren Aleksej Uljukajev.

Uljukajev opplyser mandag kveld at et lån som tilsvarer 12 milliarder kroner, er klart til å utbetales til Ukraina, og at han nå bare venter på å få vite hvem som blir hans ukrainske motpart.

- Vårt utgangspunkt er at vi skal fortsette med dette (låneutbetalinger, red.anm.). Men vi vil gjerne vite hvem som blir våre motparter, sa Uljukajev under et besøk i det amerikanske handelskammeret i Washington.

Russland og Ukraina inngikk i november i fjor en avtale som innebar at ukrainerne fikk løfter om billige lån og reduserte gasspriser fra Russland etter at daværende president Viktor Janukovitsj trakk seg fra å undertegne en samarbeids- og frihandelsavtale med EU.

Russland har til nå utbetalt over 18 milliarder av de nærmere 90 milliarder kronene som de har lovet i kriselån til Ukraina. Etter de siste dagers politiske omveltninger har det imidlertid vært usikkert om Russland ville stå ved avtalene med nabolandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere