RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland lover nye lån til Ukraina

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): Russland er klar til å utbetale nye lån til Ukraina, opplyser den russiske økonomiministeren Aleksej Uljukajev.

Uljukajev opplyser mandag kveld at et lån som tilsvarer 12 milliarder kroner, er klart til å utbetales til Ukraina, og at han nå bare venter på å få vite hvem som blir hans ukrainske motpart.

– Vårt utgangspunkt er at vi skal fortsette med dette (låneutbetalinger, red.anm.). Men vi vil gjerne vite hvem som blir våre motparter, sa Uljukajev under et besøk i det amerikanske handelskammeret i Washington.

Russland og Ukraina inngikk i november i fjor en avtale som innebar at ukrainerne fikk løfter om billige lån og reduserte gasspriser fra Russland etter at daværende president Viktor Janukovitsj trakk seg fra å undertegne en samarbeids- og frihandelsavtale med EU.

Russland har til nå utbetalt over 18 milliarder av de nærmere 90 milliarder kronene som de har lovet i kriselån til Ukraina. Etter de siste dagers politiske omveltninger har det imidlertid vært usikkert om Russland ville stå ved avtalene med nabolandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere