RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland med Syria-advarsel mot Vesten

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russland og Kina er enige om at det er uakseptabelt å foreta seg noe som er i strid med folkeretten og FN-charteret, ifølge Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Uttalelsen anses som en advarsel til vestlige land om ikke å foreta seg noe som er i strid med internasjonale lovverk i forbindelse med konflikten i Syria.

Lavrov møtte tirsdag Kinas nasjonale sikkerhetsrådgiver Dai Bingguo. Det var under dette møtet at Lavrov uttalte at Kina og Russland baserer sitt diplomatiske samarbeid på internasjonale lovverk, og at de ikke vil tillate at disse brytes, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

- En viktig grense vil være overtrådt hvis vi ser mengder av kjemiske våpen bli flyttet rundt eller brukt. Det vil endre mine vurderinger, sa Obama.

Han la til at USA «så langt» ikke har grepet inn militært i den syriske konflikten. Men amerikanske myndigheter følger nøye med på situasjonen, og det går en avgjørende grense ved Syrias arsenal av kjemiske våpen, ifølge presidenten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere