RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland og Saudi formaliserer oljesamarbeid

Sist oppdatert:
Russiske og saudiarabiske tjenestemenn signerte i går en avtale som sikrer samarbeidet på regjeringsnivå innen olje og gass de neste fem årene
Ifølge Associated Press tar avtalen sikte på at landene skal "opprettholde stabilitet i det globale oljemarkedet", noe som kan bety økt koordinering i forbindelse med produksjonsnivåer og priser.

Videre har de to landene gjort avtaler om joint ventures innen olje og gass og forskning ifølge en pressmelding fra den russiske regjeringen.

Avtalene har kommet på plass i forbindelse med kronprins Abdullahs tre dagers besøk til Russland som startet i går.

Russlands voldsomme vekst i oljeproduksjon har vært en av de største utfordringene til oljekartellet OPEC i forbindelse med deres mikrostyring av verdens oljepris. Saudi Arabia er den ledende produsenten i OPEC og er ofte ansett for å styre kartellets produksjons- og prispolitikk.

Russland har tidligere sagt at de støtter OPECs bestrebelser på å holde oljeprisen oppe og stabil, og deltok sammen med Norge og Mexico i et felles produksjonskutt med OPEC første halvår 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere