RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland og Saudi vil inngå energiavtale

Sist oppdatert:
Verdens to ledende oljeprodusenter, Russland og Saudi-Arabia, skal signere en gjennombruddsvtale om samarbeid innen energisektoren i begynnelsen september
Rammeavtalen er forventet å være klar til signering i forbindelse med kronprins Abdullahs besøk i Moskva i begynnelsen av neste måned, melder Dow Jones Newswire.

- Det vil vøre en rammeavtale og vil ikke adressere konkrete avtaler, sier en kilde i det russiske energiministeriet til nyhetsbyrået.

Saudi og Russland er verdens største og nest største oljeprodusenter og eksportører, og dette vil være den første avtalen mellom landene. I tillegg til energiavtalen skal det være snakk om en bilateral avtale om investeringsbeskyttelse.

Det mest interessant i rammeavtalen vil være om den inneholder noen aspekter rundt produksjon og et eventuelt tettere samarbeid med OPEC med tanke på produksjonskvoter og priser.

Russland har tidligere indikert at de ønsker å samarbeide med oljekartellet, hvor Saudi er det førende medlemmet. Russland gikk blant annet sammen med Norge og Mexico i en kuttavtale med kartellet for et par år tilbake.

Russland har de siste årene sammen med resten av de tidligere sovjetstatene stått for den største produksjonsøkning på verdensbasis, som har ført til at OPEC har vært nødt til å begrense sin produksjon i perioder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere