RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet fra oktober viser et russisk bombefly av modellen Sukhoi Su-24 ta av fra Hmeimim-flybasen i Latakia i Syria. Tirsdag kom det fram at Russland er gang med omfattende angrep på mål i Syria
Dette bildet fra oktober viser et russisk bombefly av modellen Sukhoi Su-24 ta av fra Hmeimim-flybasen i Latakia i Syria. Tirsdag kom det fram at Russland er gang med omfattende angrep på mål i Syria Foto: Alexander Kots (Afp)

Russland og USA med omfattende Syria-angrep

Sist oppdatert:
Russland og USA har gjennomført en rekke angrep mot antatte IS-mål i Irak og Syria det siste døgnet.

Ifølge amerikanske kilder gjennomførte russiske kampfly «et betydelig antall» flyangrep mot mål i byen Raqqa i Syria, der IS har sitt hovedkvarter.

Russlands president Vladimir Putin. 

Russland har også angrepet med krysserraketter fra marinefartøy og informerte USA før angrepene startet, i henhold til avtalen om luftsikkerhet som er inngått, opplyser en tjenestemann i Washington.

Franske kampfly angrep også mål i Raqqa natt til tirsdag og den franske forsvarsledelsen hevdet blant annet å ha ødelagt en av treningsleirene til Den islamske staten (IS).

Kampfly fra den USA-ledede koalisjonen har også gjennomført en rekke angrep i Syria og Irak det siste døgnet, blant annet mot flere IS-kontrollerte oljeanlegg nær Abu Kamal og Dayr Az Zawr-

I Irak ble det gjennomført flyangrep mot antatte IS-mål i seks byer, samt mot veier og IS' hovedkvarter i Sinjar, opplyser amerikanske talsmenn.

Tidligere tirsdag bekreftet Russland at en bombe gikk av i passasjerflyet som styrtet i Egypt for over to uker siden.

En gruppe som er aktiv på Sinaihalvøya, og som knyttes til IS, sier den sto bak angrepet. Aldri tidligere har et flystyrt tatt så mange sivile russiske liv.

President Vladimir Putin lovet at russiske myndigheter vil finne og straffe dem som var ansvarlige for angrepet.

– Vi vil jakte på dem uansett hvor de måtte gjemme seg. Vi vil finne de skyldige bak terrorangrepet på Sinaihalvøya hvor som helst i verden og straffe dem, sa Putin, og kalte angrepet for «en av de blodigste forbrytelsene».

Han sa også at han hadde gitt spesialstyrker ordre om å prioritere oppgaven, og at Russland ville trappe opp luftangrepene i Syria som følge av angrepet.

– Det russiske flyvåpenets engasjement i Syria bør ikke bare fortsette, det bør trappes opp, sier han.

Russiske myndigheter lovet tirsdag en dusør på 50 millioner dollar for opplysninger som kan føre til at gjerningspersonene blir tatt. Beløpet tilsvarer 436 millioner kroner.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere