Gå til sidens hovedinnhold

Russland sender titalls fly til Egypt for å hente turister

Russland sender lørdag 44 fly til Egypt for å hente hjem sine nær 80.000 statsborgere som er på ferie i landet, opplyser russiske myndigheter.

30 tomme fly sendes til Hurghada, mens 14 fly sendes til Sharm el-Sheikh, opplyser det føderale byrået for lufttransport, Rosaviatsja.

Ifølge Moskva er 78.000 russere for tiden i Egypt.

– Av sikkerhetsgrunner vil kun håndbagasje være tillatt om bord, mens annen bagasje vil bli transport av russiske myndigheter.

President Vladimir Putin beordret fredag ettermiddag en stans i alle flygninger mellom Russland og Egypt i kjølvannet av flykatastrofen på Sinaihalvøya der 224 mennesker, de aller fleste russiske turister, omkom.

Les også: Egypt tilbakeviser dårlig flysikkerhet

Det blir ingen evakuering, så turistene vil ikke bli sendt hjem dersom de ikke ønsker, sier en talsperson for den russiske turistindustriforeningen etter et møte med regjeringen i Moskva lørdag.

Flyene sendes ned etter at vestlige etterretningskilder antydet at det var utplassert en bombe i lasterommet på det russiske flyet som styrtet 23 minutter etter avgang fra Sharm el-Sheikh sist lørdag. Alle de 224 personene som var om bord, omkom.

Les også: – Ulykkesflyet gikk i oppløsning før styrten

Og denne: Ingen overlevende etter flyulykken i Egypt

(©NTB)