RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland tester ut hemmelig missil

Foto: SERGEI KARPUKHIN (Reuters)
Sist oppdatert:
Raketten er så hemmelig at den fortsatt ikke har fått noe navn.

Det nye russiske våpenet, som er et interkontinental ballistisk missil (ICBM), er utviklet for å trenge gjennom Natos rakettskjold i Europa, opplyser russiske militærkilder til nyhetsbyrået Interfax.

Den vellykkede testoppskytningen av den nye raketten fant sted tidlig onsdag, melder BBC. Det ble også gjennomført en mislykket testoppskytning i september i fjor.

Nyhetsbyrået Interfax melder at den nye raketten er utstyrt med stridshoder som kan endre kurs for å unngå å bli skutt ned.

- Dette er et av tiltakene som iverksettes av det militære og politiske lederskapet i Russland som et svar på USAs utplassering av et globalt antimissilsystem, sier tidligere direktør for strategiske styrker, Viktor Yesin, til Interfax.

Russerne anklager Nato for å undergrave Russlands avskrekkingsstyrke, mens Nato sier rakettskjoldet skal forsvare Europa mot eventuelle angrep fra røverstater som Iran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere