RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland tilbyr Egypt helikoptre

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-AFP): Russland har tilbudt Egypt å kjøpe helikoptre og luftvernsystemer til en antatt verdi på drøyt 12 milliarder kroner.

En eventuell avtale vil markere en gjenopptakelse av et omfattende militært samarbeid mellom de to landene, ifølge russiske tjenestemenn.

Både Russlands utenriksminister og forsvarsminister besøkte Egypt torsdag i et forsøk på å inngå lukrative kontrakter med den nye regjeringen.

Sovjetunionen var hovedleverandør av våpen til Egypt på 60- og tidlig 70-tallet. Men våpensalget ble redusert da Egypt begynte å få omfattende amerikansk økonomisk hjelp i kjølvannet av fredsavtalen med Israel. En stor del av den amerikanske hjelpen har vært i form av våpen.

Etter at president Mohamed Mursi ble styrtet i et kupp i sommer, har USA kuttet i pengestrømmen til Kairo. Og Russland ser nå sitt snitt til å øke våpensalget til Egypt.

- Det er aldri et vakuum på det internasjonale våpenmarkedet. Dersom en tilbyder forsvinner, kommer det en ny på banen, sier Mikhail Zavalij i Russlands våpeneksportbyrå Rosoboronexport. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere