RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland tilbyr Frankrike ny hund etter Paris-angrep


Her er schæferhunden Dobrynja, gitt i gave som erstatning for tapet av Diesel.
Her er schæferhunden Dobrynja, gitt i gave som erstatning for tapet av Diesel. Foto: Hand Out (Afp)
Sist oppdatert:
Russland har tilbudt å sende en valp til Frankrike etter at en politihund ble drept i en aksjon knyttet til terrorangrepene i Paris.

Russlands innenriksminister Vladimir Kolokolstev sier han har skrevet til sin franske motpart Bernard Cazeneuve. I brevet tilbyr han å sende schæferhunden Dobrynja for å erstatte Diesel, en belgisk fårehund som mistet livet i en stor politiaksjon nord for Paris onsdag.

Valpen Dobrynja er oppkalt etter en russisk folkelegende, Dobrynja Nikititsj, kjent for sin styrke, godhet og tapperhet, forteller Kolokolstev.

Det russiske innenriksdepartementet publiserte fredag kveld bilder av valpen og en video av at den leker med en ball.

Her ser vi en russisk offiser som holder Dobrynya i Moskva.

Lørdag ble hunden også vist fram på statlig TV. Dobrynja er to måneder gammel og bor på politiets hundesenter i Moskva, ifølge kanalen Channel One. Den må gjennom medisinske undersøkelser og karantene før den kan sendes til Frankrike.

Emneknaggen #JeSuisChien (Jeg er en hund) florerte på Twitter etter at fransk politi opplyste at den sju år gamle hunden Diesel døde i politiaksjonen hvor målet var Abdelhamid Abaaoud, som er utpekt som hjernen bak terrorangrepene i Paris fredag forrige uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere