*Nettavisen* Nyheter.

Russland tilbyr Frankrike ny hund etter Paris-angrep

Her er schæferhunden Dobrynja, gitt i gave som erstatning for tapet av Diesel. Foto: Hand Out (Afp)

Russland har tilbudt å sende en valp til Frankrike etter at en politihund ble drept i en aksjon knyttet til terrorangrepene i Paris.

21.11.15 16:39

Russlands innenriksminister Vladimir Kolokolstev sier han har skrevet til sin franske motpart Bernard Cazeneuve. I brevet tilbyr han å sende schæferhunden Dobrynja for å erstatte Diesel, en belgisk fårehund som mistet livet i en stor politiaksjon nord for Paris onsdag.

Valpen Dobrynja er oppkalt etter en russisk folkelegende, Dobrynja Nikititsj, kjent for sin styrke, godhet og tapperhet, forteller Kolokolstev.

Det russiske innenriksdepartementet publiserte fredag kveld bilder av valpen og en video av at den leker med en ball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her ser vi en russisk offiser som holder Dobrynya i Moskva. Foto: Hand Out (Afp)

Lørdag ble hunden også vist fram på statlig TV. Dobrynja er to måneder gammel og bor på politiets hundesenter i Moskva, ifølge kanalen Channel One. Den må gjennom medisinske undersøkelser og karantene før den kan sendes til Frankrike.

Emneknaggen #JeSuisChien (Jeg er en hund) florerte på Twitter etter at fransk politi opplyste at den sju år gamle hunden Diesel døde i politiaksjonen hvor målet var Abdelhamid Abaaoud, som er utpekt som hjernen bak terrorangrepene i Paris fredag forrige uke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag