RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland vil ikke slutte opp om Syria-sanksjoner

Moskva (NTB-AFP): Russland kommer ikke til å slutte opp om sanksjoner mot Syria og vil motsette seg en ny resolusjon om dette i Sikkerhetsrådet, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Lavrov understreker at Russland «er åpne for konstruktive forslag» til løsning av krisen i Syria, der over 5.400 mennesker ifølge FN er drept i sammenstøt mellom regimekritikere og sikkerhetsstyrker de siste ti månedene.

Russland kommer imidlertid ikke til å støtte en FN-resolusjon som tar til orde for sanksjoner mot Syria, i tråd med det USA og EU har innført, understreker Lavrov.

Russland har selv fremmet et resolusjonsutkast i Sikkerhetsrådet, der både regimet i Damaskus og opposisjonen anklages for voldsbruk.

Moskva kan være villig til å justere ordlyden i dette utkastet, men vil ikke slutte seg til en resolusjon som tar til orde for sanksjoner.

- Vi kan ikke støtte forslag som innebærer at sanksjoner som er innført mot Syria, uten konsultasjoner med Russland, Kina eller andre BRIC-land, blir velsignet i ettertid, sier Lavrov. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere