*Nettavisen* Nyheter.

Ruster opp etter overgrepssaken

Foto: Ragnhild Gustad (Nordlys)

- Man kjenner ikke helt til omfanget nå.

17.01.14 09:18

(Nordlys) I går kom det fram at en vikarlærer i Tromsø-skolen er pågrepet og siktet for overgrep mot to unge gutter. Mannen har gjennom jobb ved ulike skoler og verv i flere lag og foreninger i Tromsø hatt kontakt med mange barn over lang tid.

LES MER: Vikarlærer siktet for overgrep mot gutter

Barnehuset i Tromsø har nå økt beredskapen med bakgrunn i avsløringene.

- Vi har økt beredskapen for å imøtekomme henvendelser fra foreldre og barn som har blitt urolig. VI har hatt en medarbeider på telefonen i går og som også vil være på jobb i dag, sier leder for Barnehuset i Tromsø, Ståle Luther, til Nordlys fredag morgen.

Det var NRK Nordnytt som først omtalte at Barnehuset har økt beredskapen.

Videresender til politiet
Luther bekrefter samtidig at noen av henvendelsene som har kommet inn til Barnehuset også er videresendt til politiet.

- Jeg kan ikke kommentere hva disse dreier seg om. Det er ikke snakk om mange, sier Luther.

- Det viktige for oss er å være tilgjengelig for foreldre og også barna. Noen synes kanskje det er tryggere å ta kontakt med oss, enn å ta direkte kontakt med politiet.

Luther medgir at situasjonen er spesiell, særlig tatt sakens omfang i betraktning.

- Det er en spesiell situasjon og det har gått ut brev til foreldre på mange skoler. Man kjenner ikke helt til omfanget nå, og derfør er det viktig at vi er tilgjengelig. Det er et føre var prinsipp som ligger bak.

Hadde verv i idrettslag
Vikarlæreren som er pågrepet og siktet i saken hadde et verv som trener i et idrettslag i byen. Det var et styremedlem i idrettslaget som først gikk til politiet med saken.

Nordlys møtte mannen torsdag ettermiddag.

- Grunnen til at jeg ble bekymret, var en egen observasjon av mannens adferd knyttet til en mindreårig gutt. Når jeg så helt uavhengig av det fikk en bekymringsmelding fra en tøff forelder om en lignende observasjon, var det ingen tvil. Jeg måtte reagere. Jeg prøvde ikke å etterforske noe mer, eller prøve å finne nye saker, jeg meldte saken til politiet, sier han.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag