Gå til sidens hovedinnhold

Rustet mot paintballtrøbbel

I dag åpner dørene for 11.000 russ i Kongeparken.

KONGEPARKEN (Rogalands Avis): Daglig leder i Kongeparken, Håkon Lund, forklarer at paintballepisoden i Stavanger, hvor en russ havnet på sykehuset etter å ha blitt skutt i øyet med paintball, har blitt diskutert før Landstreffet.

Les også: Russebuksene er på igjen

- Vi har sett på de rutinene vi har, for å være sikre på å kunne forebygge lignende episoder under russetreffet, sier Lund til Rogalands Avis.

Han forklarer at Landstreffet har strenge kontrollrutiner for å hindre ulovlige gjenstander i parken.

- Alle kjøretøy kontrolleres og gjennomsøkes av vektere og alle som skal inn blir kroppsvisitert. De strenge rutinene vi har har resultert i at vi aldri har hatt problemer med egg- eller melkasting, og i hvert fall ingen paintball, sier Lund.

Han tror dessuten russen har andre ting i tankene under treffet.

- De har et annet fokus når de kommer hit, da er det konserter, fest og moro som gjelder, mener Kongepark-sjefen.

Utsolgt siden august
Og fest og moro blir det nok av.

De 11.000 billettene har vært utsolgt siden august, og i tillegg til 34 konserter, kan Landstreffet blant annet by på talentkonkurranse med innslag fra russerevyene, kino med filmer som ruller 24 timer i døgnet, storskjerm på 44 kvadratmeter med tv-spill og sandfotballbane og NM i sandfotball for russ.

- Vi er i full gang med å rigge opp. Det er mye lyd og lys som skal ordnes. Her er det mye som skal gjøres, for alle artistene har egne spesifikasjoner. Vi merker opp parkeringsområdet, mat- og serveringsstedene skal på plass, anleggene til russebussene har akkurat begynt å komme, og det er bare en liten del, forklarer Lund.

Knekkebrød og kondomer
Også Tore Storhaug, butikksjef ved Coop Mega Ålgård laster av paller da Rogalands Avis treffer han.

Han gjør klar Landstreffets egen dagligvarebutikk, som er med for andre året.

- Vi har fått opp en del, men her skal det fylles opp med grillmat, engangsgriller og tilbehør, sier han og peker på midten av gulvet.

Hyllemeterne er fylt av øl, mineralvann og chips, men også snop, knekkebrød, grillmat, yoghurt og frukt.

- Også har vi ting som soveposer, toalettpapir og kondomer. Stort sett alle kategoriene som russen kan komme til å trenge her, forklarer Storhaug.

I fjor var omtrent halvparten av salget fra butikken andre varer enn alkohol.

I beredskap
11.000 dugnadstimer går med for å få Landstreffet i havn. I tillegg er politi og brannvesen til stede, sammen med 150 personer fra Røde Kors.

I år vil dessuten alt sanitetspersonell få en gjennomgang om hjernehinnebetennelse, etter at sykdommen er påvist hos en 19-åring i Bergen.

- Vi har kontinuerlig kontakt med kommunelegen i forhold til tiltak. Vi forstår det slik at det er satt i gang en del tiltak i Bergen som vaksinering og behandling, sier Håkon Lund.

Sanitetspersonellet i parken vil være ekstra oppmerksomme på symptomer som feber og utmattelse hos russen.

- Dette er noe vi må ta alvorlig, men det er ikke noe som tyder på at dette vil bli en epidemi. Og dette er en problemstilling som alle store arrangementer har, sier Lund.

Denne saken er levert av Rogalands Avis.

Kommentarer til denne saken