RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rusty er ulovlig feit

Sist oppdatert:
Til slutt orket ikke labradoren å gå. Da grep retten inn.

Dyrebeskyttelsen i Storbritannia blir ringt ned av engstelige dyreeiere som spør om hunden eller katten deres er for tung.

Brødrene David (53) og Derek (62) Benton ble nylig dømt for grusom overfôring og vanskjøtsel av labradoren Rusty (10).

Da den sjokoladebrune hunden veide 73 kilo, mer enn det dobbelte av hans normal vekt, ble dyrebeskyttelsen (RSPA – Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) tipset.

Rusty kunne bare gå fem-seks skritt før han måtte hvile. I tillegg hadde han en øreinfeksjon, leddgikt, pustebesvær og hofteproblemer. Turgåing fortonte seg som et fjernt minne. Veterinærbesøk hadde han ikke hatt siden forsikringen utløp i 2004.

FLERE DYRESAKER:

Sjelden hest avles i Norge
Betalte 200.000 kr for en kattenyre

Hund eller hvalross?
Siden Rusty ikke orket å gå, var maten hans eneste glede i livet, hevdet brødrene. Likevel benektet de at han hadde fått unormalt mye mat, kun tørrfôr og et bein eller to i helgene. Representanten fra dyrebeskyttelsen hadde vanskelig for å tro dette.

- Da vi besøkte Rusty første gang, så han ikke ut som en hund. Han lignet en sel, nei, han var stor som en hvalross, sa RSPA inspektør Jason Finch i retten.

Dyrebeskyttelsen plasserte labradoren på en av sine mange helsesentre, og i løpet av få måneder gikk hunden ned rundt 12 kg. Han fikk også nødvendig behandling av veterinær, og formen ble betraktelig bedre.

Da vi besøkte Rusty første gang, så han ikke ut som en hund. Han lignet en sel, nei, han var stor som en hvalross

Nedringt
Dommen lød på en bot på 250 pund og to års prøvetid for å få beholde hunden. I denne perioden skal RSPA ha oppsyn med dyreholdet.

Dyrebeskyttelsen er selvsagt meget fornøyd med at eierne ble dømt, men beklager at Benton-brødrene fikk mulighet for å beholde hunden. De vil følge nøye med framover.

RSPA blir nå nedringt av dyreeiere som er vettskremte ved tanken på at de kan stå i fare for å få en plett på vandelen hvis dyrene deres veier for mye. Organisasjonen er fornøyd med at det er blitt stor og nyttig oppmerksomhet rundt betydningen av vekten til kjæledyr.

- Dette er en meget viktig dom for alle dyreelskere, sa advokat Ann-Marie Gregory etter domfellelsen.

Det antas at den også er viktig for dyrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere