Gå til sidens hovedinnhold

Ruter beklager, nå blir det flere busser

Ruter beklager at erstatningsbussen for linje 4 ikke fungerte godt nok fra dag én. Torsdag styrket de busstilbudet.

LINJE 4/BUSS 74: Oppgraderingen av linje 4 startet mandag og de reisende måtte benytte buss for bane fra Bergkrystallen til Ryen.

LES OGSÅ: Jobbreisen nesten doblet

Ruter opplevde en klagestorm både fra dem som benyttet erstatningsbussene og fra dem som reiser med buss 74 Mortensrud–Vika. 74-bussen ble overbelastet som følge av baneinnstillingen.

– Under oppgraderingen vil det dessverre bety at våre kunder får ulemper ved at det blir omkjøring og buss for bane. Ruter presiserer at vi går tilbake til normal drift når ombyggingen er gjennomført rundt 9. september, sier Gro Tvedt Anderssen i Ruter og legger til:

– Vi har fått mange henvendelser fra kunder på ekstrabussene som er satt inn og er klar over at det har vært en del problemer nå i oppstartfasen. Dette er selvsagt noe vi lytter til og ønsker å rette så raskt som mulig. Vi beklager at erstatningen ikke var god nok fra første dag.

LES OGSÅ: LEDER: "Passasjerne må betale svimlende summer for at Ruter skal spare penger"

Flere busser

Fra og med i dag blir tilbudet styrket.

– Fra og med torsdag 11. april styrker vi 4B (erstatningsbussen) med en buss per avgang fra Lambertseter til Ryen, slik at det kjøres fire busser i kvarteret i rushtidene, forteller Anderssen.

Bussene kjøres 14 minutter før T-banens ordinære avgangstider fra Bergkrystallen, for å rekke overgang til T-bane på Ryen.
Fra Ryen kjøres bussene fem minutter etter T-banens ordinære avgangstider. Reisende på strekningen Bergkrystallen–Ryen vil derfor få noe lenger reisetid enn normalt.

LES OGSÅ: Vær obs, ellers ryker bilen

Ekstra 74-buss

– Vi forsterker også Linje 74 mellom Lambertseter og Jernbanetorget, forteller Anderssen.

På morgenen kjører ekstralinje 74X fra Lambertseter T (holdeplassen på brua foran Lambertseter senter), ned Lambertseterveien, til høyre inn i Oberst Rodes vei, deretter kjøres 74 traseen til Jernbanetorget.

Første avgang kjøres fra Lambertseter T klokken 07.03 og hvert kvarter frem til 08.33. På ettermiddagen mellom klokken 15.00–18.00 kjøres 74X fra Oslo S og følger ordinær 74-trasé til og med Mylskerudveien, svinger opp Lambertseterveien og har Lambertseter T (på brua) som siste holdeplass. Se Ruter.no for detaljert ruteinformasjon.

– Vi vil fortløpende vurdere om disse forbedringene er tilstrekkelig forsterkninger, sier Gro Tvedt Anderssen.

ER DU RAMMET AV KAOSET PÅ LINJE 4? Fortell din historie her

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted