*Nettavisen* Nyheter.

Ruter øker billettprisene

DYRERE: Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, lover et bedre tilbud med økte priser. Her er han avfotografert sammen med fylkesordfører i Akershus Anette Solli ved en tidligere anledning. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Nå skrur selskapet også opp prisene for enkeltbilletter.

29.12.15 21:14

(Romerikes Blad): Fra 31. januar må du forberede deg på økte priser om du vil reise med Ruter.

Selskapet justerer prisen hvert år, og nå øker Ruter også prisen for enkeltbilletter for første gang på fire år, skriver selskapet i en pressemelding.

I tillegg justeres prisen på månedskort og årskort.

Les også: Gratis for hunder på T-banen også på ukedager

Begrunnelsen er at selskapet vil sikre sine kunder et godt kollektivtilbud.

– Ruters styre en generell fullmakt til å øke billettprisene i tråd med rammene satt for prisvekst på kommunal tjenesteyting i statsbudsjettet. Prisøkningen totalt for Ruter i 2016 er innenfor rammen på 2,7 prosent, skriver administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Saken fortsetter under.

Halvparten av inntektene stammer fra billettsalg. Den andre halvparten er tilskudd fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

– Kundene ønsker seg et godt tilbud med mange avganger, vi vil bruke inntektene til å fortsette å gi våre kunder et enda bedre tilbud. Vårt mål er at kollektivtrafikken sammen med sykkel og gange skal bli et naturlig førstevalg for stadig flere, mener Jenssen.

Dette er de nye prisene fra 31. januar 2016:

Klikk på bildet for å forstørre.Les flere saker fra Romerike Blad her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag