Gå til sidens hovedinnhold

Ruter satser på tog istedenfor buss

Beboerne på Holmlia raser over halvert søndagstilbud med kollektivtrafikken, etter at 80E-bussen ble innstilt fra 9. desember.

HOLMLIA/SENTRUM: Marthe Giddens og Oddvar Hansen leder gruppen som vil ha tilbake 80E-bussen på søndager, som i desember ble innstilt da Ruter endret rutene sine.

Med hjelp fra andre i Betramjordet borettslag og flere butikker i lokalmiljøet hadde de før jul klart å samle rundt 1500 underskrifter som ble overlevert til Ruter, i håp om at 80E-bussen gjenopptas.

Pensjonister må gå langt

– Sloreåsen og Åsbråten er de stedene som blir hardest rammet av at bussen forsvinner. Det eneste alternativet for å komme seg til toget fra Sloreåsen, er å gå til fots enten til Hauketo eller Holmlia. Dette er noe problematisk, spesielt siden det bor så mange pensjonister i terrasseblokkene der, skriver Giddens og Hansen til dittOslo.

– Åsbråten har mange barnefamilier som er brukere av bussen, og med kun 80-bussen å forholde seg til er det stor usikkerhet for å nå toget på Holmlia, skriver Giddens og Hansen.

LES OGSÅ: Nå er mobilbilletten lansert!

Halvering av tilbud

Før ruteendringene den 9. desember hadde Holmlia fire tilbud per time. Uten 80E bussen er dette tilbudet halvert, noe som kan føre til problemer for de mange beboerne på Holmlia.

– Her på Holmlia er det over 12.000 innbyggere. Bydelen vår har flere beboere som ikke disponerer egen bil enn gjennomsnittet av Oslos befolkning, derfor er et godt kollektivtilbud ekstra viktig for oss, avslutter Giddens og Hansen.

LES OGSÅ: – Nå slipper vi å stå som sild i tønne

Planlegger ikke gjenopptakelse

Pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun, forteller til dittOslo i en e-post at det foreløpig ikke er noen planer fra Ruters side om å gjenoppta kjøringen med 80E på søndager, til tross for underskriftskampanjen som er gjennomført.

– Ruters strategiske planer har en målsetting at tog og T-bane skal ta trafikkveksten fra forstedene inn til Oslo sentrum, og at bussnettet skal mate inn til disse. I tillegg er det også et mål å kunne forbedre fremkommeligheten i sentrum, og da er det mest ønskelige at bussene kjører parallelt med tog og inn til sentrum, forteller Bruun.

– 80E på søndager var en ekspressbuss som ikke betjente alle stoppene ned til sentrum. Denne ruten kom som et resultat av øremerkede midler som nå ikke finnes lenger, og om denne bussen skal gjenopptas må vi fjerne tilbudet til en annen gruppe for å omdisponere ressurser, avslutter Bruun.

LES OGSÅ: «Hei RUTER! Jeg synes de nye tog- og busstidene er helt idiotisk!»

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler