Gå til sidens hovedinnhold

Ruter varsler storkontroll

Sørg for å ha gyldig billett om du reiser kollektivt onsdag!

SENTRUM: Onsdag 30. januar gjennomfører Ruter billettkontroll på Stortinget T-banestasjon og på en rekke busser som kjører i området Oslo S og Vika. Kontrollen vil pågå i tidsrommet 15.00 – 18.00.

Annonserte storkontroller

Ifjor gjennomførte Ruter en rekke forhåndsannonserte storkontroller på T-bane, buss og trikk for å bevisstgjøre kundene om at de må huske å ha gyldig billett, ikke for å ilegge gebyr.

Ruter opplyser i en pressemelding at det er hyggelig å konstatere at de aller fleste hadde gyldig billett ved storkontrollene i 2012. Derfor ønsker kollektivselskapet også i fortsettelsen å informere om utvalgte storkontroller.

LES OGSÅ: – Dette må vi kunne kalle suksess

Stabilt lav snikandel

Tallene fra kontrollene for hele 2012 viser at 96,5 prosent av passasjerene hadde gyldig billett. Andelen som blir tatt i kontroller med sivilt personale er litt høyere enn når Ruters uniformerte kontrollører sjekker billetten.

Den lave snikandelen har holdt seg stabil over flere år. Det kan blant annet forklares med holdningskampanjer, ofte med humoristisk tilsnitt, som Ruter har gjennomført de siste fire-fem årene.

LES OGSÅ: Ruter endrer billettprisene

LES OGSÅ: – Hadde gyldig billett, havnet i blodig basketak med kontrollører

Også fjorårets storkontroller har trolig hatt en effekt. Omfanget av kontroller har i det hele tatt gått opp.

– Det kan virke som at folk har forståelse for at kollektivtrafikk er et spleiselag. Nesten 90 prosent mener det ikke er sosialt akseptabelt å snike på offentlige kommunikasjonsmidler. Drøyt halvparten av Ruters inntekter kommer fra billettsalg. Resten utgjør offentlige tilskudd, det vil si skatteinntekter som alle har vært med på å betale inn, skriver Ruter i pressemeldingen.

Ha kontroll på utløpsdato

– Vi opplever stadig at folk glemmer å aktivere billetten i reisekortet. Det kan sammenlignes med å stemple en papirbillett. For å være sikker på at billetten er gyldig eller at det er nok reisepenger til reisen, bør alle reisende lese av reisekortet før, eller i begynnelsen av hver reise. Det gjelder både enkeltbilletter, reisepenger og periodebilletter, opplyser Ruter.

LES OGSÅ: T-banen stenger: Titusener må ta bussen

LES OGSÅ: – Dama mi har mensen, så jeg turte ikke spørre etter reisekortet

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord