Bjerga har opptrådt i en årrekke på diverse julebord for ulike bedrifter, og har mange historier på lur. Han synes det meste er morsomt, men likevel hender det at noen drar det altfor langt.

- Folk flest oppfører seg veldig bra, men det er alltid en eller annen med altfor høy promille som skal oppføre seg som «verdensmester», noe som er slitsomt for alle de andre i salen.

Les også: Hodejeger Trine Larsen om julebord: - Det er smålig å be de ansatte om å betale

- Nå nylig hadde jeg en opptreden for et stort firma. Da var det to stykker som svingte seg til HMS-videoen. Det var både trist og morsomt på en gang, sier komikeren til Nettavisen.

Les også: Promillen varer kanskje lenger enn du tror

Han har derfor listet opp noen råd til alle som gleder seg til julebordsesongen:

- Mange går ut for første gang

Komikeren understreker at det er et fåtall som feiler på punktene overfor, men han har en teori på hvem som er «verstingene».

- Alderen har faktisk ikke så mye å si. Det kan være en lærling på 18 år, men også en som er godt opp i årene. Min erfaring er at julebordet for mange, er første gang de drar ut skikkelig i løpet av året, og da skal alt ut av følelser, sier Bjerga.

Les også: Har tjent 35 milliarder - dropper julebord til de ansatte

De neste ukene er han sikker på at noen kommer til å diskutere lønn, slenge vitser og oppføre seg som en «verdensmester», men Bjerga gleder seg til julebordsesongen.

- Det er en travel tid, hvor jeg skal opptre med Morten Ramm og Marion Ravn. Og nei, hun skal ikke være komiker, hun skal synge, humrer Bjerga.