RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYTT STYRE PÅ AHUS: Per Christian Voss (56) fra Notodden har hatt lederstillinger i Hydro i mange år og var direktør ved Blefjell sykehus i årene 2002 til 2008.
NYTT STYRE PÅ AHUS: Per Christian Voss (56) fra Notodden har hatt lederstillinger i Hydro i mange år og var direktør ved Blefjell sykehus i årene 2002 til 2008. (SCANPIX)

Rutinert styreleder skal få Ahus på skinner

Sist oppdatert:
Etter snart et halvt år med midlertidig ledelse ved Ahus, satte Helse sør-øst sist fredag foten ned.

Sittende styreleder Göran Stiernstedt ble fjernet og onsdag ble det kjent at siviløkonom Per Christian Voss (56) fra Notodden trer inn i hans sted.

Voss har hatt lederstillinger i Hydro i mange år og var direktør ved Blefjell sykehus i årene 2002 til 2008. Han har også vært spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet.

Styremedlem Gunn-Elin Aa. Bjørneboe blir ny nestleder i styret.

I tillegg kommer Jan Eirik Thoresen inn som nytt medlem. Han er utdannet lege og har hatt ulike lederstillinger ved sykehus og i helseregioner.

I tillegg til disse tre består det nye styret av Arne Bakka, Kai Øivind Brenden, Finn Halvorsen og Elna Knutsen, som alle fire er valgt av og blant de ansatte. Videre består styret av Maren Kyllingstad, Geir Nilsen og Anita Rathore.

Det nye styret ved Ahus oppnevnes formelt i et foretaksmøte onsdag ettermiddag.

Bred sammensetning

- Dette er et styre med bred og god bakgrunn, og jeg mener de samlet har den kompetansen som skal til for å lede Ahus videre i positiv retning, sier styreleder i Helse sør-øst Per Anders Oksum.

Han sier at den første viktige oppgaven for det nye styret er å ansette administrerende direktør.

- Selv om Ahus under konstituert ledelse de siste månedene har vist en positiv utvikling både med hensyn til ventetid og tilgjengelighet, fristbrudd og økonomiske resultater, er det nødvendig så raskt som mulig å sikre stabilitet og forutsigbarhet i den øverste ledelsen ved foretaket, understreker Oksum.

Styrelederen i Helse sør-øst legger til at Ahus i 2014 vil vektlegge tilgjengelighet for pasientene.

Grep inn

Sammensetningen i styret ble vedtatt endret i et ekstraordinært styremøte i Helse sør-øst 28. mars.

Det foregående styret, som ble ledet av den svenske legen og forskeren Göran Stiernstedt, gikk av som følge av manglende tillit mellom styret og den konstituerte direktøren ved Ahus, Stein Vaaler.

Sist fredag uttalte administrerende direktør i Helse sør-øst, Peder Olsen, at han ønsket å orientere det regionale styret om situasjonen og sin bekymring.

Orienteringen kom etter at Olsen ble gjort kjent med at styret ved Ahus ikke kunne ansette administrerende direktør i sitt møte onsdag 26. mars, og at det samtidig hadde oppstått uklarheter knyttet til tilliten mellom sittende styre og konstituert administrerende direktør.

- Det har vært en svært utfordrende driftssituasjon ved Ahus over lang tid, og de siste fem månedene har sykehuset hatt midlertidig ledelse. Disse månedene har styret ved Ahus vært i en prosess for å ansette en permanent ledelse ved sykehuset, sa styrelederen om opptakten til ledelsesproblemene.

Ahus har rundt 9.000 ansatte, en årlig omsetning på 7,2 milliarder kroner (2012) og leverer helsetjenester til oppunder en halv million mennesker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere