RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røverhistorien som tar julen med storm

Sist oppdatert:
Den gamle klassikeren ”Prince of Persia” har fått på seg et sett nye klær og vil atter igjen ta spillverdenen med storm.

Ubi Soft Montreal er menneskene bak ”Prince of Persia”-seriens nyeste tilskudd. En serie hvis første element var mange sin inngangsport til en verden fylt av digital underholdning. De to siste spillene har begge vært enorme skuffelser, og da spesielt ”Prince of Persia 3D”. At ”Prince of Persia: Sands of Time” derfor viser seg å være blant årets definitivt beste spill, gjør en spillanmelder som meg varm helt ned til hjerterota. Kanadierne i Montreal lagde forrige juls beste spill (”Splinter Cell”), og sannelig gjør de det ikke igjen.

Et godt, gammeldags midtøsteneventyr
Historien er et skikkelig eventyr med alt som skal til for å få deg hektet. Kjærlighet, svik, action og overraskende vendepunkter er noen av ingrediensene. En ung prins og hans far kommer, under angrep på en fiendtlig by, over en mystisk dolk og et enda merkeligere timeglass. Dette glasset viser seg å ha magiske evner, og når prinsen ved en senere anledning plasserer dolken i timeglasset, blir alle rundt han forvandlet til sandzombier. Oppdraget ditt er å rette opp situasjonen.

Den opprinnelige prinsen var forgjengeren til vår alles babe nummer en, Lara Croft. Årets utgave går heltinnen en høy gang når det kommer til akrobatikk. Han kan blant annet løpe langs og oppover vegger (tenk ”The Matrix”) og unnvike angrep på måter ord ikke duger til å beskrive. Blant annet smeller han til fiender etter å ha beinet over dem. Tiden er også under din absolutte kontroll, muligheten til å blant annet spole bakover (kjekt hvis du for eksempel ramler ned et stup og dør) og få alt til å gå i slow-motion er på plass.

Glimrende bevegelser som aldri blir kjedelige
Men det mest fantastiske med alle bevegelsene, er at de er så lette å utføre. Takket være den glimrende kontrollen har du til enhver tid absolutt styring over prinsen, og han lystrer ditt minste vink. ”Sands of Time” er også et spill som ser utrolig stilig ut, takket være hovedpersonens mangfoldige bevegelsesmuligheter blir aldri en eneste slåsskamp kjedelig.

Noe som er bra, for hvis det er en ting det er mye av i spillet, så er det slåssing. Fiender i alle størrelser og fasonger beleirer nesten samtlige av palassets ulike rom, en skjebne de deler med et utall plattformer, svingstanger og andre ting du kan benytte deg av for å fly over lange juv. Prosessen med å komme seg rundt omkring, krever innimellom en kløkt og kreativ tenkning få spill kan matche. Alt er heldigvis relativt logisk og genialt lagt opp, så man banker aldri hodet mot veggen særlig lenge før en ide om hva en skal gjøre dukker opp.

Fantastisk grafikk
Ubi Soft Montreal sin forrige produksjon, ”Splinter Cell”, imponerte oss med noen utrolige lyseffekter og fantastiske animasjoner. En arv ”Prince of Persia: Sands of Time” tar opp, bevegelsene er silkemyke og lyset ser nesten virkelig ut. Nivåene er godt designet, og både lyden og musikken bidrar til å skape den fantastiske stemningen du her vil finne.

Julens skuffkake (som vi synes er veldig godt)
Den eneste haken vi fant ved tittelen, er en litt kort holbarhet. Men de rundt åtte timene du vil bruke på å komme deg gjennom palasset historien utspiller seg i, vil være blant de beste du har tilbrakt sammen med din PS2 noensinne. Alt i alt er ”Prince of Persia: Sands of Time” et så å si perfekt spill som passer for alle. Og elsker du en god røverhistorie, action og/eller eventyr, bør spillet strengt tatt allerede finnes i samlingen din. Å gi dette spillet noe annet en toppkarakter vil være en skam, ”Prince of Persia: Sands of Time” plasserer seg øverst på julespillenes kransekake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere