RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryanair dømt i Frankrike

Sist oppdatert:
Aix-en-Provence (NTB-AFP): Flyselskapet Ryanair er dømt til å betale om lag 80 millioner kroner i erstatning og renteutgifter etter å ha blitt kjent skyldig i brudd på Frankrikes arbeidslov.

Selskapet har på forhånd varslet at en fellende dom ville bli anket.

Det er en domstol sør i Frankrike som onsdag fastslo at det irske lavprisselskapet urettmessig har registrert at ansatte var basert i Irland når de i realiteten arbeidet med utgangspunkt i flyplassen i Marseille.

Ettersom irske lønnsavtaler og skattelover er mer fordelaktige for selskapet enn de franske, sparer Ryanair penger på at ansatte er registrert med Irland som base.

Saken har en parallell i den rettsprosessen Ryanair er midt oppe i her til lands etter at Alessandra Cocca gikk til sak mot flyselskapet. Cocca mente seg usaklig oppsagt, og med støtte fra fagforbundet Parat stevnet hun Ryanair for Moss tingrett. Hittil har rettstvisten primært handlet om hvorvidt saken hører hjemme i norsk rett. Tingretten avviste søksmålet og henviste det til irsk rett. Borgarting lagmannsrett kom derimot fram til at saken kan og skal behandles i Norge. Ryanair har anket denne avgjørelsen til Høyesterett.

Cocca gikk til sak i mars i år for usaklig oppsigelse og usaklig innleie. Hun ble sagt opp etter ti måneder av den tolv måneder lange prøvetiden, etter at hun hadde rapportert at det luktet alkohol av kabinsjefen om bord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere