*Nettavisen* Nyheter.

Ryanair fikk medhold i Cocca-saken

Ryanair BOING 737 under take off på Moss lufthavn Rygge. Foto: Morten Holm (NTB Scanpix)

Ryanair får medhold i Moss tingrett, som avviser søksmålet fra Parat og LO for usaklig oppsigelse av Alessandra Cocca.

26.06.13 20:16

Moss/Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Den tidligere Ryanair-flyvertinnen Alessandra Cocca mente at hun ble usaklig oppsagt da selskapet sparket henne kort tid før den ett år lange prøvetida gikk ut. Moss tingrett mener at saken ikke hører hjemme hos dem.

Ryanair fikk medhold av tingretten i Moss i at det er irsk lov som regulerer arbeidsforholdene ved selskapets base på Rygge. Retten avviste derfor onsdag søksmålet fra Parat og LO om usaklig oppsigelse av Alessandra Cocca.

YS-forbundet Parat svarte med å sende en anke til lagmannsretten straks kjennelsen var klar.

- Slavekontrakt
Italienske Cocca er ifølge Parat den første tidligere Ryanair-ansatte som åpent har utfordret selskapet. Hun vakte oppsikt internasjonalt da hun og en kollega i april sto fram i NTB og fortalte om arbeidsforholdene i selskapet.

YS-nestleder Vegard Einan mener at sosial dumping ikke godt nok beskriver innholdet i arbeidskontrakten som Cocca var bundet av.

- Dette er en slavekontrakt, sa han til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: NTB scanpix

- Si unnskyld
Ryanair-ledelsen krever nå at Parat og LO ber selskapet offentlig om unnskyldning.

- Ryanair har fått medhold på alle punkter. Kjennelsen er også på linje med lignende rettsavgjørelser i Tyskland, Italia og Spania, nemlig at Ryanairs kabinpersonale jobber på et irsk fly, under irsk kontrakt, og derfor er underlagt irsk lov og således også må betale sin skatt til Irland. Parat og LO bør beklage de falske anklagene de har kommet med under denne saken, sier Ryanairs kommunikasjonsdirektør Robin Kiely i en pressemelding fra selskapet. (©NTB)

Fakta om arbeidsavtale i Ryanair

Utdrag fra avtalen for kabinpersonale i Ryanair:

Generelt:

* Kontrakten gjelder for tre år. Den kan når som helst sies opp av arbeidsgiveren. Oppsigelsestid fra null dager og opp til to uker for dem med lengst ansiennitet. Prøvetiden er 12 måneder.

* Den ansatte trekkes 200 euro dersom han eller hun sier opp før det er gått 15 måneder. Dette kalles «administrative kostnader».

* Streik og deltakelse i markering ved arbeidskonflikt som går ut over servicen er oppsigelsesgrunn.

* Arbeidssted er Rygge, men flytting kan når som helst pålegges. Kostnadene må i så fall dekkes av den enkelte.

* Alt ved arbeidsforholdet er underlagt strenge taushetsbelagte regler. Brudd anses som grov tjenesteforsømmelse og er oppsigelsesgrunn. Rettslige krav følger.

Lønn:

* Timelønnen er 16,20 euro – ca. 122 kroner – per flytime. Ingen tillegg for arbeid i helger eller på helligdager.

* Alt fravær, uansett grunn, trekkes i lønn.

* Den ansatte må være tilgjengelig på et visst antall «stand by»-vakter der vedkommende må kunne stille på jobb i løpet av en time. Ingen kompensasjon.

Trekk:

* Arbeidstaker må selv dekke kostnadene til ID-kort og uniform. Uniform-trekket er 30 euro i måneden i ett år.

* Selskapet har rett til å trekke den ansatte i lønn for blant annet manko i kassen etter ombordsalg, varesvinn, utestående parkeringsbilletter, kursavgift, uniform og ID-kort. Det presiseres at listen ikke er utfyllende.

* Dersom trekket skulle overstige lønnsutbetalingen, forfaller resten innen 14 dager. Deretter påløper gebyr, renter og eventuelle rettslige utgifter.

Sykdom:

* Ingen sykepenger fra arbeidsgiver.

* Egenmelding må fylles ut og leveres første fraværsdag med inngående beskrivelse av symptomer og plager.

* Den ansatte kan pålegges å oppsøke lege som Ryanair har avtale med. All informasjon fra konsultasjonen tilhører selskapet.

Ferie og fri:

* 20 feriedager i året må avtales i god tid. Det presiseres at ferien når som helst kan inndras. Ubrukt ferie kan ikke overføres.

* Den ansatte kan pålegges å ta ut minimum fire ukers ubetalt permisjon for å møte selskapets behov for å nedbemanne i lavsesong.

* Ubetalt permisjon kan i tillegg innvilges etter søknad. Den kan når som helst inndras dersom selskapet har behov for at du likevel stiller på jobb. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.