Gå til sidens hovedinnhold

Ryanair hadde nok drivstoff

Slår tilbake mot anklagene om at tre Ryanair-fly fløy med nesten tomme tanker.

Spanske og irske pilotforeninger har anklaget flyselskapet Ryanair for å ha flydd med nesten tomme tanker for å spare penger.

Pilotforeningene henviser til en episode der tre av selskapets fly måtte omdirigeres fra Madrid til Valencia tidligere i sommer.

Anklagen gikk ut på at flyene hadde mindre enn minimumskravet til drivstoff da de anmodet en nødlanding på flyplassen i Valencia i juli måned. En spansk pilotforening anklagde også Ryanair for å operere på grensen av loven.

Anklagene førte til at både spanske og irske luftfartsmyndigheter iverksatte en granskning av de konkrete hendelsene denne uken.

Torsdag har Det irske luftfartstilsynet (IAA) konkludert i en rapport at besetningene om bord i flyene handlet i henhold til EUs regler for flysikkerhet.

Oppfylte kravene
Rapporten konkluderer med at alle de tre flyene hadde nok drivstoff i henhold til det som var påkrevd i flygeplanen, og at besetningene om bord i flyene handlet korrekt i henhold til EUs reglement da de erklærte en nødssituasjon.

- Vi ønsker rapporten om Valencia-hendelsen 26. juli velkommen, som bekrefter at alle flygemaskinene til Ryanair hadde med seg ekstra drivstoff og at alle tre oppfylte kravene til EUs sikkerhetsprosedyrer, sier sjefen for Ryanair, Michael O’Leary, i en uttalelse torsdag.

Ryanair ber nå spanske myndigheter om å reise til Dublin for å inspisere flyselskapets sikkerhetsprosedyrer.

Fullstendig uberettiget
Kommunikasjonssjef i Ryanair, Stephen McNamara, sa til Nettavisen onsdag at anklagene til fagforeningene var fullstendig uberettiget.

- Som Europas største flyselskap, med flere daglige flyavganger enn noe annet flyselskap, så støter vi av og til på omdirigeringer, tekniske problemer eller andre hendelser under flyging, og i alle tilfellene så oppfyller Ryanairs piloter alle EUs sikkerhets- og operasjonsprosedyrer, uttalte kommunikasjonssjef i Ryanair, Stephen McNamara, til Nettavisen.

- Ryanair har en enestående 28 år lang historikk innen flysikkerhet, og som alle de andre store europeiske flyselskapene, så oppfyller vi standardene til EU JAR Ops, som er Europas høyeste nivå av operasjons- og sikkerhetsstandarder, sa McNamara.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot