*Nettavisen* Nyheter.

Rybak klar for klimafestival

Står på scenen lørdag.

05.06.09 15:18

Klikk på bildet for å forstørre.

Grand Prix-vinneren er igjen klar for norske scener. Lørdag oppter han på Barnas klimafestival – den første i sitt slag – på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg. Det er Vålerengas generalsponsor Hafslund og Bellona som står bak klimafestivalen, som finner sted i etterkant av den internasjonale klimakonferansen CC9.

Klimafestivalen blir garantert en opplevelsesrik dag for store små, med en rekke morsomme og engasjerende aktiviteter i den praktfulle parken. Foruten Alexander Rybak med Frikar, opptrer Melodi Grand Prix jr.-jentene Celine og Malin, mens klimafestivalens mange samarbeidspartnere sørger for lek og moro. Kåre Magnus Bergh, kjent fra Idol, og Margrethe Røed, kjent fra Barne-TV, binder det hele sammen fra scenen.

Her er noen av aktivitetene:

- I spillet Fotballkraft måles hastigheten på hvor hardt man kan sparke en ball, og kraften overføres til energibruk. Her vil også Vålerengas spillere bidra, og barna får mulighet til å sammenligne sin styrke med den kraften som befinner seg i profesjonelle fotballbein.

- Teknisk museum kommer med sin gyroball, hvor du kan kjenne hvordan astronautene har det på jobb. De har også med seg en del av den store Klima X-utstillingen og bidrar ellers med sitt kjemishow.

- Høgskolen i Østfold og NTNU demonstrerer sine miljøvennlige Eco Challenge-biler som skal gå lengst mulig på minst mulig drivstoff.

- Vitensenteret Østfold kommer med et mobilt planetarium. De har også med seg utstyr for vannrakettoppskyting og lego som barna får mulighet til å lage solcelle-lekebiler av.

- På smoothie-sykkelen kan barna sykle og samtidig blande sin egen smoothie i en blender som blir drevet av barnas energi.

Hafslund og Bellona ønsker velkommen til parken på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg lørdag 6. juni kl. 13.00-18.00. Det er gratis adgang.

Les mer om Barnas Klimafestival her

Les mer om klimakonferansen CC9 her

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.