RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rybak klar for klimafestival

Sist oppdatert:
Står på scenen lørdag.

Grand Prix-vinneren er igjen klar for norske scener. Lørdag oppter han på Barnas klimafestival – den første i sitt slag – på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg. Det er Vålerengas generalsponsor Hafslund og Bellona som står bak klimafestivalen, som finner sted i etterkant av den internasjonale klimakonferansen CC9.

Klimafestivalen blir garantert en opplevelsesrik dag for store små, med en rekke morsomme og engasjerende aktiviteter i den praktfulle parken. Foruten Alexander Rybak med Frikar, opptrer Melodi Grand Prix jr.-jentene Celine og Malin, mens klimafestivalens mange samarbeidspartnere sørger for lek og moro. Kåre Magnus Bergh, kjent fra Idol, og Margrethe Røed, kjent fra Barne-TV, binder det hele sammen fra scenen.

Her er noen av aktivitetene:

- I spillet Fotballkraft måles hastigheten på hvor hardt man kan sparke en ball, og kraften overføres til energibruk. Her vil også Vålerengas spillere bidra, og barna får mulighet til å sammenligne sin styrke med den kraften som befinner seg i profesjonelle fotballbein.

- Teknisk museum kommer med sin gyroball, hvor du kan kjenne hvordan astronautene har det på jobb. De har også med seg en del av den store Klima X-utstillingen og bidrar ellers med sitt kjemishow.

- Høgskolen i Østfold og NTNU demonstrerer sine miljøvennlige Eco Challenge-biler som skal gå lengst mulig på minst mulig drivstoff.

- Vitensenteret Østfold kommer med et mobilt planetarium. De har også med seg utstyr for vannrakettoppskyting og lego som barna får mulighet til å lage solcelle-lekebiler av.

- På smoothie-sykkelen kan barna sykle og samtidig blande sin egen smoothie i en blender som blir drevet av barnas energi.

Hafslund og Bellona ønsker velkommen til parken på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg lørdag 6. juni kl. 13.00-18.00. Det er gratis adgang.

Les mer om Barnas Klimafestival her

Les mer om klimakonferansen CC9 her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere