*Nettavisen* Nyheter.

Rydder opp etter dødsorkanen

Foto: Peter Pereira (Ap)

Barack Obama: - Dette er en stor katastrofe.

31.08.11 20:42

USAs president Barack Obama har offisielt erklært at den tropiske stormen Irenes herjinger er en stor katastrofe, dette gjelder de hardt utsatte statene North Carolina og New York. Store elver og flomvann truer nå samfunnene i kjølvannet av stormen, skriver BBC. Obama godkjenner også at de to spesielt hardt rammede statene kan bruke ekstra fond for å dekke all oppreisning og gjenoppbygging..

Les også: - Dødsorkanen Irene var sendt av Gud.

44 mennesker omkom i 13 stater som følge av Irenes herjinger.

Millioner av mennesker på den amerikanske østkysten er fortsatt uten strøm etter at Irene traff land lørdag. Eksperter anslår at orkanen Irene vil være en av de ti dyreste katastrofene i USAs historie.Det er anslått at skadene Irene forårsaket vil koste mer enn 10 milliarder dollar. (Om lag 60 milliarder kroner). Noen områder står fortsatt i fare for å bli oversvømt.

Redningsoperasjoner fortsatte onsdag i nordøst for å rydde veier og levere forsyninger til strandede byer hvor flomvannet hadde vasket hjem og bedrifter bort fra fundamentene sine.

- Sendt fra Gud
Tidligere onsdag hadde Nettavisen en sak om den amerikanske politikeren Michele Bachmann, som er én av kandidatene som kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat i nominasjonsprosessen, hun kom lørdag med en svært usmaklig uttalelse i forbindelse med Irenes herjinger.

Hun spøkte om orkanen overfor støttespillere i Florida, og sa at orkanen var et klart buskap fra Gud om Washingtons feilslåtte politikk.

- Washington D.C., man skulle tro at de i alle fall nå har forstått budskapet. Et jordskjelv, en orkan, hører dere etter? Det amerikanske folket har gjort alt de makter, nå er det tid for at Gud handler, og det gjør han, sa hun til tilhengerne sine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.