Gå til sidens hovedinnhold

Ryddet dagen derpå

55 muslimer fra hele Oslo deltok på ryddeaksjon i Frognerparken første nyttårsdag.

FROGNERPARKEN: For de aller fleste nordmenn er første nyttårsdag uforenelig med dugnadsarbeid, men det gjelder slettes ikke alle.

Klokken kvart over ni, forrige torsdag, troppet 55 muslimer fra Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge opp utenfor inngangsporten til Frognerparken, for å delta på trossamfunnets årlige ryddeaksjon. Hele 39 av dem var ungdommer.

– Mange hadde overnattet i moskeen på nyttårsaften. Vi stod opp klokken kvart over syv, spiste frokost og ba, før vi gikk ut for å rydde, sier Maqsood A. Virk, generalsekretær for Ahmadiyya Muslim Jama'at på Stovner.

Årlig tradisjon

– Det er en årlig tradisjon at medlemmer av Ahmadiyya Muslim Jama'at samles i Frognerparken første nyttårsdag for å rydde, sa Zartasht Munir A. Khan, nasjonal leder for Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge, som både startet og avsluttet aksjonen med en stille bønn.

– Å være til fordel for samfunnet vi lever i, og tjene våre medmennesker, uten å gjøre forskjell på muslimer og ikke-muslimer i det land vi bor i, er en gjennomgående praksis for oss ahmadimuslimer. Ikke bare i Norge - dette er ahmadimuslimers globale praksis, og har vært praktisert siden Ahmadiyya-bevegelsen i Islam ble grunnlagt i 1989, sa han videre.

– Slutt å røyke

Choudary Shahid Mahmood Kahloon, imam og misjonær for Ahmadiyya Muslim Jama'at Norge, var også tilstede.

– I går gikk solen ned for siste gang i et velsignet 2008, som var et viktig år med tanke på 100-års jubileum for Khalifatet i Ahmadiyya-bevegelsen i Islam. Vi begynner det nye året med bønn. I år bør vi love oss selv å bli bedre mennesker. Det kan innebære forskjellige ting for oss, for eksempel å slutte og røyke, eller bli bedre foreldrer og maker, sa han.

Knust glass

Maqsood A. Virk kan fortelle at det var nok å gripe fatt i, dagen etter nyttårsfeiringen.

– Det lå mye knust glass rundt omkring, noe som blant annet er veldig farlig for de som går på tur med hundene sine i parken, sier han.

– Målet med aksjonen var å gjøre parken ren for besøkende dagen etter nyttårsfeiringen.

Og Frognerparken er et yndet sted for turister - selv på første nyttårsdag.

– Rundt klokken ti kom det to busser med russiske turister. Da så det langt bedre ut i parken enn da vi startet ryddeaksjonen, forteller Virk.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte