RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rydding av snøskred i Kvinnherad starter onsdag

Sist oppdatert:
Rosendal (NTB): Et stort snøskred gikk tirsdag kveld utenfor tunnelåpningen av Folgefonntunnelen på Kvinnherad-siden. Politiet sier det er ingen grunn til å tro at noen er tatt av skredet.

- Skredet er 40-50 meter bredt og fem meter høyt og gikk 100 meter fra Folgefonntunnelens åpning på Kvinnherad-siden. Meldinger fra vitner på stedet tyder på at ingen er tatt av skredet. Men man kan aldri være helt sikker, så redningsetaten er på stedet, sa operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB sent tirsdag kveld.

Meldingen om skredet kom klokka 22.19. Vegvesenet har vært på stedet natt til onsdag, men det blir ikke satt i gang rydding av veien før på dagen onsdag.

- Veien og tunnelen vil derfor være stengt onsdag. Det er store snømengder det er snakk om, sier Lentføhr.

En innringer som meldte fra om skredet, kjørte inn igjen i tunnelen for å komme i sikkerhet. Personen sier han ikke så noen biler i skredet, skriver Bergens Tidende.

- Status nå er at det er vanskelig å se, det er mørkt, og det er kommet ned en del snømasser og stein. Vi har startet overflatesøk, det er alt jeg kan si, sa brannsjef Karine Einang i Odda til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere