RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FÅR BOT: I Italia er det nylig vedtatt en ny lov som gjør det straffbart med bøter å kaste sneipen på bakken. Du risikerer å få 300 euro, eller 2900 kroner, i bot dersom du blir tatt (ILLUSTRASJONSFOTO).
FÅR BOT: I Italia er det nylig vedtatt en ny lov som gjør det straffbart med bøter å kaste sneipen på bakken. Du risikerer å få 300 euro, eller 2900 kroner, i bot dersom du blir tatt (ILLUSTRASJONSFOTO). Foto: Paul Weaver/Nettavisen (SIDE2)

Røykere får 2900 kroner i bot for å kaste sneipen på bakken

Sist oppdatert:
Italienerne er ikke nådige mot folk som forsøpler gatene.

En nylig vedtatt lov i Italia gjør det straffbart med bøter på 300 euro, nesten 2900 kroner, å kaste sigarettsneiper på bakken, skriver The Local.

Italienske myndigheter har sett seg lei på dagligdags forsøpling, og det er ikke bare røykere som skal tas.

Spytter du ut en tyggis, eller kaster papirkvitteringer på fortauskanten risikerer du bøter fra 30 til 150 euro, som tilsvarer 290 til 1440 norske kroner.

I Storbritannia tar de også grep mot røykere. 1. oktober i år trådte en ny lov i kraft. Dersom du røyker med barn i bilen får du 500 kroner i bot.

Tilbake i Italia blir du ifølge The Local også bøtelagt for å kaste småting, som ellers skulle gått i bosset, i vannet eller i kumlokket. 

Det nye initiativet er en del av en ny lovgivning som omfatter 79 separate klausuler. Målet er å hindre søppel- og forurensningsproblemer over hele landet. Dette skal igjen føre til at Italia blir mindre avhengig av fossilt brensel og fremmer en bærekraftig utvikling.

Som et resultat av at den nye loven trer i kraft skal myndighetene sørge for å plassere ut en rekke offentlige askebegre og bosspann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere