Gå til sidens hovedinnhold

Rykket ut og gikk trill rundt

Brannvesenet fikk problemer på det glatte føret på Romerike mandag. De var ikke alene.

Snøfallet og det påfølgende glatte føret skapte problemer for mange veifarende på Romerike i Akershus mandag. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Ni ulykker på fire timer
– Fra klokka 11.30 til 16-tiden hadde vi meldinger om i alt ni ulykker og utforkjøringer, sier operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt til Nettavisen.

Noen av de involverte skal ha vært på legevakten for sjekk, men det er ikke meldt om personskader på noen av ulykkene, ifølge politiet.

– Det var sludd og snø og slapsete på veiene i distriktet. Blant dem som fikk problemer var utenlandske vogntog som ikke var skikkelig skodd, sier Jahr.

Brannmann i grøfta
Men også en av nødetatenes folk havnet i grøfta. Det var en utrykningsleder fra brannvesenet som kjørte av veien på riksvei 120 i Nannestad. Ulykken skjedde like før klokka 15. Vedkommende var ifølge Romerikes Blad på nett på vei for å åpne en låst dør. Bilen gikk trill rundt, men føreren var heldig og slap uskadd fra det hele.

Ber folk avpasse farten
– Rådet til veifarende er å sørge for at utstyret du kjører med er i forskriftsmessig stand. Nå er det vinterdekk som gjelder, og så gjelder det å avpasse farten til forholdene, sier han.

Politiets mann på operasjonssentralen på Lillestrøm må bare erkjenne at det ikke er første gang – og neppe siste – at utforkjøringer og ulykker følger i kjølvannet av det første snøfallet.

– Mange tror det bare er å fortsette som før, men det er lov å bruke hodet, sier Jahr.

Se flere bilder og les om mer kaos hos Romerikes Blad.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot