RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykteflom om Mugabes helse

Sist oppdatert:
Harare (NTB-Reuters): En rykteflom har brutt ut i Zimbabwe etter at president Robert Mugabe nylig reiste til Singapore. Ifølge avisa Zimbabwe Mail er han alvorlig syk. Partifeller avviser ryktene.

Robert Mugabe har «kjempet for livet» og fått intensiv behandling under sitt opphold i Singapore, skrev Zimbabwe Mail sent søndag kveld. Dagen etter fulgte avisa opp med en ny artikkel hvor det ble fortalt at den alvorlig syke presidenten etter planen skulle reise hjem til Zimbabwe onsdag. Avisa oppgir anonyme kilder i regjeringen som grunnlag for opplysningene.

Offisielt er Mugabe i Singapore for å overvære innrulleringen av datteren Bona ved universitetet der. Men innrulleringen ved universitetet begynner ikke før i september, påpeker Zimbabwe Mail.

Ifølge to sentrale medlemmer av Mugabes parti ZANU-PF som ikke vil navngis, er det ikke hold i ryktene om presidentens helse.

- Presidenten er frisk og er på en privat ferietur for å hjelpe datteren med å forberede seg til studiene. Vi venter ham hjem igjen denne uka, sier en av partifellene ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Zimbabwe Mail har Mugabe vært utenlands en rekke ganger for å få medisinsk behandling. Det er i flere år gått rykter om at Mugabe lider av prostatakreft. Mugabe er 88 år gammel. Han har hatt makten i Zimbabwe siden landet ble uavhengig i 1980. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere