RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykter om barnebortføringer i Hongkong

Hongkong (NTB-DPA): Politiet i Hongkong etterforsker påstander om forsøk på å bortføre flere barn i millionbyen. En rykteflom preger byen.

Påstander går ut på at kriminelle fra Fastlands-Kina skal ha forsøkt å gripe fatt i en mindreårig jente i Kowloon-delen av byen. Et annet sted i byen skal tre gutter på vei til eliteskolen de går på, ha blitt forsøkt lokket vekk av voksne menn.

En talsmann for politiet sier at episoden i Kowloon i forrige uke var en misforståelse, og at det ikke var snakk om noen forbrytelse. Politiet har heller ikke noen bevis for at de tre guttene ble forsøkt bortført fra en barneskole.

Men frykten sprer seg i byen, og over 9.000 Facebook-brukere har underskrevet på et opprop der de krever at myndighetene forteller hvor mange barn som er blitt bortført. Foreldre kommer med beretninger om en rekke tidligere urapporterete forsøk. Bortføringer forklares som et bidrag til salg av barn i Kina.

Kommentatorer mener rykteflommen er en refleks av de voksende motsetningsforholdene mellom de opprinnelige innbyggerne i millionbyen og folk fra Fastlands-Kina. Blant annet har det blitt en stor sak at høygravide kvinner fra Kina kommer til Hongkong for å føde, noe som gir barna status som Hongkong-innbyggere og adgang til byens utdannings- og helsevesen.

De fastboende er også irritert over kinesiske bilister som ikke vet at Hongkong har venstrekjøring, og at rike kinesere driver de høye boligprisene ytterligere i været. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere