RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykter om SAS-oppkjøp

Sist oppdatert:
SAS fløy til værs på København-børsen etter rykter om et overtakelsesforsøk mot flygiganten.
Aksjemarkedet florerte tirsdag med rykter om et overtakelsesforsøk mot SAS, hvilket sendte kursen opp med over seks prosent, skriver Business.dk.

Ryktet skal angivelig ha startet da den internasjonale investeringsbanken Goldman Sachs suspenderte sin dekning av Lufthansa-aksjen.

Avviser ryktene

- Der går noen rykter om at Lufthansa skal være interessert i å kjøpe SAS. Ryktet oppsto idet Goldman Sachs skulle være suspendert fra å dekke Lufthansa-aksjen siden det foregår en eller annen større corporate finance-transaksjon. Derfor spekulerer markedet i at det skjer noe med Lufthansa, ettersom det tidligere har vært rykter om at Lufthansa og SAS passer sammen, sier en aksjehandler til RB-Børsen.

Lufthansa avviser å kommentere ryktene, mens SAS foreløpig avviser at de kjenner til oppkjøpsplaner, ifølge Bloomberg News.

Stiger i Oslo

Aksjehandleren opplyser at han ikke selv tror på ryktet, ettersom Norge, Sverige og Danmark fortsatt sitter på halvparten av det skandinaviske flyselskapet.

Ved 12-tiden tirsdag hadde SAS-aksjen steget over 4,6 prosent på Oslo Børs. Det er den nest største stigningen tirsdag formiddag.

Selskapet har med dagens kurs en markedsverdi på nesten 20,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere