RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RYKTENE FLORERER: Gardermoen er et av stedene ryktet skal ha det til at man ikke bør oppholde seg ved.
RYKTENE FLORERER: Gardermoen er et av stedene ryktet skal ha det til at man ikke bør oppholde seg ved. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Rykter om terrortrussel florerer på internett

Sist oppdatert:
Sosiale medier flommer over av rykter om terrortrusselen, som hevdes å stamme fra  PST.

En av meldingene som sprer seg på blant annet Facebook, er at seks terrorister har planer om drepe så mange som mulig. Folk blir også bedt om å holde seg unna Sandvika Storsenter i Bærum, Oslo S, Gardermoen og området rundt Nationaltheatret i Oslo.

I meldingen står det også at terrortrusselen er mye mer alvorlig enn PST har gått ut med.

SPRES FORT: Ryktene raser på sosiale medier.

Det hevdes i meldingen at informasjonen stammer fra en person som har en sentral stilling i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

PST har ikke svart på Nettavisens henvendelse fredag morgen, men PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken sier til VG:

– Tidligere erfaringer viser at enkelte personer dessverre kan utnytte situasjoner som dette til å spre informasjon som ikke stemmer. Folk bør blant annet være skeptiske til rykter på sosiale medier, men heller forholde seg til det som formidles fra myndighetene.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere